Als (online) ondernemer heb je een heleboel petten op. Naast expert, klanten support, marketeer, boekhouder en sales, is er ook nog ICT als aandachtsgebied.
Met boekhouden een van de minst populaire, maar net zo noodzakelijke takken van sport als ondernemer.
Je wil graag met je klanten en de inhoud bezig zijn. Die software is noodzakelijk kwaad.
Maar hoe vervelend is het als je dubbel werk doet, gegevens kwijt raakt, tijd kwijt bent met technisch ‘gedoe’, eigenlijk niet kan uitbesteden omdat alles in jouw hoofd zit.
Juist als je een lekker draaiend bedrijf wil hebben, wil je
Lang geleden, in de diepe recessie van 1993 was ik net afgestudeerd. Ik werkte een paar dagen in de week via een uitzendbureau om te voorkomen dat ik iets met de Sociale Dienst te maken had. Liever een oersaai baantje dan daar nog een stap binnen zetten.
ICT, daar had ik niets mee. Dat was een ver van mijn bed show en veel te ingewikkeld. Toch deed ik niet lang daarna een opleiding als programmeur, omdat in het wetenschappelijk onderzoek geen toekomst meer lag. En de baangarantie – voor een baan op niveau – was natuurlijk wel aantrekkelijk.
Stoffiger dan het werk bij de Belastingdienst kon het bijna niet, dus ik was dolgelukkig toen ik een promotieonderzoek kon starten op het snijvlak van zorg en ICT. Een gouden greep, omdat ik ontdekte dat ICT heel veel kanten had en er gemakkelijke en moeilijkere ICT was 🙂
De technische kant van de ICT; hardware, draden en ingewikkelde code waren niet aan mij besteed. Liever keek ik naar de toepassing.
Wat kan het mensen brengen? Hoe kan het hun werk en hun samenwerking ondersteunen? Wat maakt dat sommige ICT toepassingen gemakkelijker geleerd worden dan andere?
En daar bleek ik toevallig heel erg goed in. Helemaal toen de ICT toepassingen eenvoudiger werden en veel breder toegankelijk werden.
Maar toen de drempels zo laag werden door SaaS ofwel software in de cloud, ontstond een wildgroei aan software.
Mijn nieuwe uitdaging werd dus uitvinden hoe het kaf van het koren te scheiden:
Welke software is geschikt voor wie en waarom?
En het gave is dat ik daar uiteindelijk een methode heb ontwikkeld. En die methode pas ik succesvol toe bij mijn klanten.
Anno 2022, met de Covid periode nog vers in het geheugen, is elke ondernemer ervan overtuigd dat er toekomst ligt in online ondernemen. Maar niet elke ondernemer weet hoe online ondernemen het slimst ingericht kan worden.
En veel ondernemers worstelen met het vinden van de beste tools voor hun bedrijf.
Het lijkt zo simpel en blijkt zo lastig. Steeds meer ondernemers realiseren zich dat tools het verschil kunnen maken in hun business. En daar kan ik ze bij helpen. In een paar sessies.
Hoe tof is dat?
Misschien ken je mijn manier van werken een beetje.
Bijvoorbeeld doordat je een masterclass gevolgd hebt, een podcast geluisterd of een video bekeken hebt.
Ik houd niet van half werk. Ben blij met video’s en ben altijd op zoek naar de nieuwste tools. Maar wel met een doel. Elke tool heeft een doel en moet passen in een groter geheel. Dat is mijn filosofie. Dus ik neem altijd de context mee.
Ik teken graag. En ik werk volledig online.
Wat ik je leer en waar ik je bij begeleid is dat je de beste toolset voor jouw bedrijf samenstelt, waardoor je kan groeien en bloeien met je business.
Let wel op! Dit is niet voor iedereen.
Ik adviseer je om je alleen aan te melden als je bij het merendeel van de volgende punten denkt: That’s me!
Het is niet erg als
Het is niet geschikt en niet bedoeld voor jou als:
Heel goed. Ik leer je om slim op zoek te gaan naar nieuwe tools. En de momenten te kiezen waarop je dat het beste kan doen. Het is zeker de bedoeling dat jij je vooral met je klanten bezighoudt en de software voor een tijd staat.
Als je kan omgaan met een moderne laptop, Zoom, Google en je smartphone, dan kan jij dit ook. Tools zijn er om ons te helpen. Niet om ons bezig te houden. Het is zeker niet nodig om diep in de techniek te willen of kunnen duiken. Integendeel, ik denk dat het een voordeel is als je op deze manier naar software kijkt.
Dat lijkt verleidelijk. Maar wat doe je dan als een teamlid besluit te vertrekken? Ik denk dat je als ondernemer het beste zelf betrokken kan zijn bij de keuze. Daarom is de tijdsinvestering voor jou als ondernemer ook zeer beperkt.
Raak je verstrikt in alle opties die er zijn en zie je eigenlijk door de bomen het bos niet meer? Of wil je je er helemaal niet mee bezighouden wat voor jou het beste zal werken?
Dan kan het zomaar zijn dat een van deze dingen aan de hand is:
➜ Informatie overload
Er is te veel aanbod. Je ziet door de bomen het bos niet meer en hebt geen tijd (en zin) om je er echt in te verdiepen.
➜ Te weinig kennis
Je hebt zelf eigenlijk niet echt een idee hoe je tot de beste keuze komt; welke mogelijkheden er zijn en hoe je dan bepaalt wat bij jou past. Dan is het lastig om te kiezen. In dit traject help ik jou. Op basis van de vragen die ik je stel, maak ik een voorselectie. En met mijn kennis en skills weet ik wat allemaal mogelijk is en waar je aan moet denken.
➜ Samengeraapt zooitje
Misschien heb je nu een aantal software pakketten in gebruik die geen van allen helemaal voldoen. Waarschijnlijk is de toolset het resultaat van adviezen van een business coach, iemand in een facebook groep en/of een collega. Dat is een heel normaal recept voor frustratie. En veel ondernemers houden zich liever bezig met hun klanten. Logisch ook, maar dat maakt dat de software niet op elkaar is afgestemd.
Bekijk vooral ook de ervaringen van klanten, ondernemers die resultaten haalden met Slim Tools Selecteren.
Als je je hebt aangemeld, maken we – slechts – 2 afspraken kort achter elkaar.
Je klikt op de knop 'AANMELDEN' hieronder om te betalen.
Je ontvangt een e-mail met instructies om de 2 afspraken in te plannen.
Jij ontvangt een Whereby- link en een checklist die je vooraf invult en instuurt.
De investering voor het 1-op-1 traject Slim Tools Selecteren bedraagt €850,- exclusief BTW.
Alle voorgaande stappen zijn voor niets als de tools niet gebruikt gaan worden. Dit valt buiten dit traject, omdat er grote verschillen zijn tussen ondernemers. In het Making Systems Work traject neem ik dat wel mee.
Als je twijfelt, plan dan een call in waarin we jouw situatie bespreken.